Vanaf 15 juli t/m 30 augustus is het klantadviescentrum telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur. Je kunt je vraag stellen via het contactformulier. Lees meer

Zorgkaart en Vektis bundelen de krachten

Deel dit bericht via

ZorgkaartNederland en het AGB-register van Vektis gaan samenwerken. Doel is het tot stand brengen van een koppeling tussen beide partijen. ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg en het AGB-register is het identificerende register in de zorg. Deze koppeling biedt voordelen voor zowel zorgaanbieders als voor consumenten die op zoek zijn naar een zorgaanbieder. Daarom informeren wij je hier graag over.

Voor zorgaanbieders draagt het koppelen van ZorgkaartNederland met het AGB-register bij aan het verminderen van de administratieve lasten. Het is voor zorgaanbieders straks voldoende om hun (praktijk)gegevens actueel te houden op 1 plek, namelijk in het AGB-register. De informatie wordt dan gebruikt door ZorgkaartNederland en getoond op www.zorgkaartnederland.nl. Zo zorgen we er samen voor dat ZorgkaartNederland altijd over een volledig en actueel overzicht van zorgaanbieders beschikt, zonder de administratieve lasten te vergroten voor zorgaanbieders.

Het koppelen van ZorgkaartNederland met het AGB-register zorgt er daarnaast voor dat het overzicht van zorgaanbieders op ZorgkaartNederland completer wordt, en van hogere kwaliteit. Zo krijgt de consument een nog beter beeld van alle zorgaanbieders waaruit gekozen kan worden, met bijbehorende waarderingen.

Alleen openbare informatie

ZorgkaartNederland toont alleen openbare informatie van de zorgaanbieder, die relevant is voor de patiënt, zoals een vestigingsnaam en een bezoekadres.

AGB-register unieke bron

Marcel de Rouw, productmanager AGB-register bij Vektis: “De samenwerking tussen ZorgkaartNederland en het AGB-register bevestigt dat het AGB-register dé bron van informatie voor de gehele zorgsector is. Met de AGB-code als unieke identificerende sleutel, die door alle partijen in de zorg en in bijna alle zorgprocessen in de zorg wordt gebruikt. Het is een goede ontwikkeling dat nu ook bij de klantwaardering in de zorg gebruik wordt gemaakt van het AGB-register als bron.”

ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland vindt het belangrijk dat de informatie op haar website actueel en volledig is. Daarom is een koppeling met het AGB-register een logische stap. Deze samenwerking vergroot de datakwaliteit van ZorgkaartNederland en verbetert daarmee de keuzemogelijkheden voor mensen die zorg zoeken.