AGB-code aanvragen nu gemakkelijker en sneller

Deel dit bericht via

Dagelijks vragen honderden zorgaanbieders een nieuwe AGB-code bij Vektis aan. Voorheen werden al deze aanvragen handmatig getekend en door ons gecontroleerd.

Door een bijzondere samenwerking met verschillende teams intern en externe partijen is het gelukt om de basis neer te zetten voor een nieuw aanvraagsysteem. Medio maart konden de eerste zorgverleners via het nieuwe systeem een AGB-code aanvragen. 

Het nieuwe aanvraagsysteem automatiseert het aanvragen van een AGB-code. Dit maakt het aanvraag proces sneller én makkelijker voor de zorgverlener. Ook is dit proces een stuk sneller. In sommige gevallen kan dat zelfs binnen enkele minuten.

Op het moment is het nieuwe aanvraagsysteem alleen nog beschikbaar voor zorgverleners met een BIG-registratie die werkzaam zijn bij een al bestaande onderneming. De volgende stap is om het nieuwe aanvraagproces uit te breiden, zodat meer zorgverleners op deze manier een AGB-code kunnen aanvragen. 

Zorgverleners hebben in de afgelopen maand meer dan 500 op de nieuwe manier ingediend en ruim 70% daarvan is volledig geautomatiseerd verwerkt. Een mooi resultaat waar we trots op zijn!

Je vraagt hier binnen enkele minuten een AGB-code aan.