“Het Vektis-DNA is ook mijn DNA”

Deel dit bericht via

Jordi Eilers is een druk baasje. Naast zijn werk als scrummaster, is hij BHV-er en voorzitter van de ondernemingsraad (OR) bij Vektis. “Mensen moeten erop kunnen vertrouwen dat dingen goed geregeld zijn. Ik vind het mooi dat ik daaraan kan bijdragen.”

Rode draad

Opereren op de achtergrond. Dat is de rode draad in het verhaal van Jordi. In 2008 start hij bij Vektis als productmanager referentieproducten. Nu, 12 jaar later, heeft hij alle referentieproducten gezien: TOG, IFM, UZOVI, AGB en de declaratiestandaarden. Tijd voor een nieuwe uitdaging, maar wél bij Vektis: als scrummaster. Jordi: “Ik opereer vaak op de achtergrond. Blijkbaar ben ik iemand die graag zorgt voor anderen, een mensen-mens. Als alles goed geregeld is, dan kan iedereen zijn werk doen. Het UZOVI-register moet kloppen, specificaties moeten duidelijk en foutloos zijn. Dat is randvoorwaardelijk voor zorgverleners en zorgverzekeraars om efficiënt met elkaar communiceren. Ik vind dat belangrijk.

Dat komt ook weer terug in mijn huidige functie bij Vektis. Alleen stel ik mezelf nu ten dienst van een team. Als scrummaster help ik mijn teams resultaat te halen, en stimuleer ik daarbij het leveren van waarde. Ik leg de focus op het proces, zodat alle teamleden zich kunnen richten op het werk zelf. In ‘mijn’ 2 teams werken productowners, onderzoekers en data-analisten. Ik coach hen bij de uitvoering van uiteenlopende projecten, zoals het berekenen van het overstapcijfer of heel specifieke maatwerkanalyses. Ook in mijn voorzitterschap bij de OR is die rode draad te vinden. De OR is sparringpartner voor de directie. Het is in iedere organisatie belangrijk dat er een OR is die  de balans bewaakt tussen het medewerkers- en het bedrijfsbelang zodat alles goed geregeld is. En ja, die rol past mij dus ook als een jas. “

Waanzinnig

“Vektis en ik beschikken over hetzelfde DNA. De sfeer is relaxed, laagdrempelig. Het kan zomaar zijn dat je de hele dag naast de directeur zit te werken in de kantoortuin, als dat straks weer kan en mag uiteraard. Er is veel vrijheid en vertrouwen, dat vind ik heel tof. Net als ik opereert ook Vektis veelal op de achtergrond, maar we dragen ondertussen wel een grote steen bij aan goede zorg voor alle Nederlanders. Iedereen die bij Vektis werkt heeft hart voor de zorg. Die zingeving, het klinkt misschien wat cheesy, is wat ons bindt. De zorg is een mooie sector, ons werk is hoog dynamisch en zeker niet stoffig. Het is waanzinnig wat wij met 130 mannen en vrouwen voor elkaar krijgen. Ook al moeten we soms roeien met de riemen die we hebben; we winnen de wedstrijd wel altijd.”

Wat je aandacht geeft groeit

“Ik dacht altijd dat ik productowner wilde worden. Toch schuurde het ergens, ik kon er de vinger niet op leggen. Gesprekken met een coach gaven mij het inzicht dat ik een echte procesdenker ben, iemand die verhalend lesgeeft. Ik scoorde daarnaast heel hoog op intrinsieke motivatie. Mensen coachen zou mij goed passen. Vektis zat op dat moment middenin een transformatie. De scrummaster-rol kwam er nieuw bij. Het sloot perfect aan bij de richting waarin ik mij wilde ontwikkelen. Zo is het balletje gaan rollen. De aandacht en kans die Vektis mij gaf, heeft ervoor gezorgd dat ik nu doe wat ik doe. Wat je aandacht geeft groeit, zo is het ook met scrum. Het werkt net zoals bij een lotusbloem. Zo’n zaadje zit jaren diep weggestopt in de modder. Geef je het aandacht, dan ontkiemt het, en baant het zich een weg naar het licht. De modder wordt steeds dunner, totdat het plantje het water bereikt en kan uitgroeien tot 1 van de mooiste bloemen. Met een beetje geduld, focus,  wat liefde en aandacht komt iedereen en alles tot bloei. En dan ben je op je mooist.”

 

Wil jij ook werken bij Vektis?

Bekijk dan snel welke vacatures er momenteel openstaan.