Kwaliteitsactie AGB

Deel dit bericht via

AGB-registraties van ondernemingen waarbij de Kamer van Koophandel-registratie (KvK) ontbreekt, worden per 31 maart 2021 beëindigd. Is dit op jouw registratie van toepassing, dan moet je actie ondernemen om te voorkomen dat je AGB-registratie wordt beëindigd. Wanneer er in de afgelopen 2 jaar nog gedeclareerd is op deze AGB-code, dan is er een mail en/of brief verzonden naar de betreffende onderneming, op basis van de gegevens die in het AGB-register vermeld staan.

Wat moet je doen als je een brief of e-mail hebt ontvangen?

Stuur vóór 26 maart 2021 een mail met een recent KvK-uittreksel naar info@agbcode.nl onder vermelding van opgave KvK-registratie. Wij voegen de KvK-registratie dan toe aan je AGB-registratie. In sommige gevallen ontbreekt ook het e-mailadres. In dat geval heb je een brief ontvangen i.p.v. een e-mail. Geef het e-mailadres in dezelfde mail als de KvK-registratie aan ons door. Let op: we tonen dit e-mailadres bij de openbare informatie van uw onderneming.

Meer weten?

Raadpleeg deze pagina voor meer informatie over deze kwaliteitsactie en de gevolgen daarvan.
Kwaliteitsacties

De registratie van een juist KvK- nummer bij de AGB-registratie van een onderneming is verplicht om de onderneming te identificeren. Is je onderneming in het buitenland geregistreerd, dan is in veel gevallen de registratie in een buitenlands handelsregister ook voldoende.

Vanuit de historie is er een klein aantal ondernemingen in het AGB-register bij welke het KvK-nummer nooit geregistreerd is. Voor het achterhalen van deze KvK-nummers zijn er al meerdere acties geweest, omdat de registratie verplicht is voor het behouden van de AGB-code.