Met gebruikers in overleg over de Gemeentezorgspiegel

Deel dit bericht via

Regelmatig organiseert Vektis overleggen met gebruikers van onze producten om de dienstverlening te verbeteren. Wij horen graag wat de ervaringen zijn en welke wensen er leven. Daarnaast is een gebruikersoverleg een goed moment om van elkaar te leren, zoals bij het afgelopen overleg van de Gemeentezorgspiegel.

De gemeente Amsterdam heeft met alle aanwezigen gedeeld hoe zij de informatie uit de Gemeentezorgspiegel hebben gebruikt om meer inzicht te krijgen in de ouderenzorg. Dankzij een overzichtelijke visualisatie van de basiscijfers over dementie hebben de verschillende beleidsmedewerkers en wijkteams in de gemeente Amsterdam nu een helder beeld van het aantal mensen met dementie en de behoefte aan zorg. Door de feiten inzichtelijk te hebben wordt er mogelijke ruis in het overleg weggenomen en wordt er direct beleid gemaakt op basis van objectieve cijfers. Voor iedereen een waardevol inzicht.

Dementie-informatie op wijkniveau

Verhelderend voor alle partijen was ook de uitwisseling van wensen en mogelijke obstakels voor de Monitor Dementie in de Gemeentezorgspiegel. Gemeentes hebben allemaal behoefte aan betere inzichten om de juiste beslissingen voor beleid te kunnen nemen. De belangrijkste wens is om de Monitor Dementie uit te breiden met informatie op wijkniveau. Dit niveau is al beschikbaar in de download, maar nog niet in het dashboard. Wij hebben dit punt zelf ook al enige tijd op onze agenda staan en we gaan onderzoeken op welke termijn dit te realiseren is.

Mirte van Galen, product owner van de Gemeentezorgspiegel: “Vektis is blij met constructieve inbreng van iedereen. We merken dat het goed is om op regelmatige basis met elkaar in gesprek te zijn over de wijze waarop we de toegevoegde waarde van de Gemeentezorgspiegel voor iedereen kunnen vergroten.

Daarom nodigen wij alle aangesloten gemeentes van harte uit om ook jouw inzichten, feedback en wensen met ons en je collega’s bij andere gemeentes te delen tijdens een gebruikersoverleg.”

De volgende gebruikersoverleggen voor de Gemeentezorgspiegel zijn op dinsdag 9 juni 2020 (thema jeugd) en donderdag 1 oktober 2020 (thema GGZ).

Schrijf de data alvast in je agenda, een uitnodiging volgt.

We helpen je graag. Bekijk de meestgestelde vragen op onze support pagina.

Support