Wij zijn op 2e Pinksterdag gesloten en telefonisch niet bereikbaar. Je leest hier meer over onze bereikbaarheid. Lees meer

Tandartsbezoek onder kinderen gedaald

15% van de kinderen tussen de 4 en 7 jaar komt niet bij de tandarts. Bij kinderen jonger dan 4 jaar ligt dit percentage zelfs op 60%.

Deel dit bericht via

In 2020 liep het aantal tandartsbezoeken onder kinderen terug. We vermoeden dat dit te maken heeft met de corona-lockdown. Tandartsen mochten in deze tijd alleen spoedgevallen behandelen. Zonder periodieke controle blijven gaatjes onopgemerkt en dat leidt mogelijk tot gezondheidsproblemen. In opdracht van Pharos bracht Vektis het percentage kinderen zonder periodieke tandartscontrole in beeld. Dit is ook inzichtelijk per gemeente en op wijkniveau.


Op waarstaatjegemeente.nl staan gegevens over het tandartsbezoek van kinderen per wijk. Hiermee kan een gemeente in elke wijk op maat de juiste ondersteuning bieden. Ga naar de tegel ‘gezondheid’ om de cijfers te vinden. Selecteer de gemeente en scrol naar het onderdeel ‘Gedrag & vaardigheden’. De cijfers zijn ook te vinden in het rapport Gezondheidsverschillen – wijkprofiel.

Voor meer informatie naar aanleiding van dit onderzoek, verwijzen wij naar dit nieuwsbericht van Pharos.