Wij zijn op 2e Pinksterdag gesloten en telefonisch niet bereikbaar. Je leest hier meer over onze bereikbaarheid. Lees meer

Vektis levert bijdrage aan coördineren mondmaskers-actie

Deel dit bericht via

Via de website hulptroepen.nu wordt vraag en aanbod van mondmaskers in kaart gebracht. Marcel de Rouw, product manager AGB bij Vektis, heeft het samen met zijn team mogelijk gemaakt om een koppeling te leggen tussen deze site en het AGB-register van Vektis. “Door die koppeling weten de initiatiefnemers van deze site zeker dat de vragers van mondmaskers ook echt zorgverleners zijn.”

Marcel:“Wij stellen de informatie uit het AGB-register sinds 2 jaar beschikbaar via een koppeling, een API genoemd. Op deze manier bepaalt de afnemer zelf welke informatie hij nodig heeft. Dankzij de API heeft Stichting Hulptroepen nu snel een koppeling gerealiseerd met het register. Elk verzoek, zowel aanbod als vraag, wordt op het gewenste moment gevalideerd met de benodigde informatie uit het AGB-register. Met behulp van de unieke AGB-code is snel gecheckt of de aanvrager een zorgaanbieder is. Ook het bezoekadres van de vestiging is dan direct bekend. Via het bestaande distributiekanaal van Coolblue kunnen de mondmaskers vervolgens snel opgehaald en afgeleverd worden."

Mondmaskers zijn momenteel van levensbelang voor de zorgmedewerkers in de strijd tegen het corona-virus. Een tekort aan mondmaskers maakt het voor hen extra moeilijk het werk veilig te kunnen doen. Niet alleen in ziekenhuizen, maar steeds vaker ook bij huisartsen, en kleine zorginstellingen. Marcel: "Als team zijn we heel blij dat we zo concreet hebben kunnen bijdragen aan het ondersteunen van deze artsen en verpleegkundigen."
Over AGB Services

Met AGB Services bieden we oplossingen voor het slim inrichten van de administratieve processen in de zorg. Elke organisatie in de zorg heeft de mogelijkheid direct te koppelen met het AGB-register. Je bepaalt zelf welke onderdelen je afneemt:

  • AGB-raadpleegdienst
  • AGB-wijzigingsdienst: (h)erkenning in de zorg
  • AGB-aanvraagdienst

Meer weten over AGB Services