Wij zijn op Goede Vrijdag gesloten en telefonisch niet bereikbaar. Je leest hier meer over onze bereikbaarheid. Lees meer

Definitief overstappercentage zorgverzekering 2019 7,0

Deel dit bericht via

7,0% van de verzekerden wisselde dit jaar van zorgverzekeraar. Dat zijn 1,2 miljoen verzekerden. Alle overstapinformatie is verwerkt bij de zorgverzekeraars. Op basis daarvan heeft Vektis Intelligence dit definitieve percentage vastgesteld. Het percentage overstappers is het een na hoogste sinds de invoering van de Zorgverzekeringswet in 2006. Alleen in 2013 lag het overstappercentage hoger (7,2). Vorig jaar wisselde 6,2% van de verzekerden van zorgverzekeraar en in 2017 was dit 6,4%.

Verzekerden kunnen elk jaar tot 1 januari hun zorgverzekering opzeggen en hebben dan tot uiterlijk 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. In april publiceert Vektis Intelligence een uitgebreide analyse van het overstapseizoen in de Zorgthermometer Verzekerden in beeld 2019. In onderstaande figuur een overzicht van de overstappercentages sinds de invoering van de Zorgverzekeringswet in 2006.




Inzichten over 2018 kun je bekijken in de Zorgthermometer Verzekerden in Beeld 2018, rechts op deze pagina te downloaden.