Wij zijn op 2e Pinksterdag gesloten en telefonisch niet bereikbaar. Je leest hier meer over onze bereikbaarheid. Lees meer

88% van de ouderen gebruikt géén specifieke ouderenzorg

Deel dit bericht via

De meeste 65-plussers (88%) maakten op peildatum 1 juli 2017 géén gebruik van ouderenzorg. Dat blijkt uit onderzoek van Vektis Intelligence. 7% van de ouderen kreeg wijkverpleging en 5% Wlz-ouderenzorg.

Wijkverpleging, opname in een verpleeghuis (Wlz-ouderenzorg) en het gebruik van eerstelijnsverblijf na een operatie zijn voorbeelden van specifieke ouderenzorg. Het gebruik van deze vormen van zorg is gerelateerd aan de leeftijd. Oftewel: hoe ouder iemand is, hoe meer ouderenzorg er nodig is. Van de ouderen in de leeftijdscategorie 65-74 jaar maakte slechts 3% gebruik van specifieke ouderenzorg. Bij de 75-84-jarige is dat 14% en bij de 85-plussers de helft van de mensen.

Wil je meer feiten over de ouderenzorg? Dat kan! We hebben interessante zorginzichten voor je klaar staan over dit onderwerp. In de vernieuwde factsheet met interactieve figuren zoomen we in op diverse vormen zorg die ouderen nodig hebben.