Aantal leefstijlcoaches neemt toe

Deel dit bericht via

Op 5 maart hadden 329 unieke zorgverleners gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) zich in het AGB-register geregistreerd. Op 4 januari waren dat er 293. Op de landkaart is te zien waar deze GLI zorgverleners gevestigd zijn. In Amsterdam, Rotterdam en Amersfoort zijn inmiddels meer dan 25 leefstijlcoaches actief. Kijken we naar het aantal leefstijlcoaches afgezet tegenover het aantal inwoners, dan springen Woerden en Kollumerland en Nieuwkruisland er positief uit.

Er zijn echter ook gebieden waar nog geen GLI zorgverleners actief zijn, zoals Dordrecht en Almere.

Registratie zorgaanbieders GLI in het AGB-register

Een zorgaanbieder die de GLI levert en daarvoor een vergoeding wil ontvangen van de zorgverzekeraars, moet zich registreren in het AGB-register van Vektis. Dit geldt voor nieuwe zorgaanbieders die de gecombineerde leefstijlinterventie aanbieden, maar  ook voor zorgaanbieders die al geregistreerd zijn in het AGB-register. Fysiotherapeuten, oefentherapeuten, diëtisten en samenwerkingsverbanden mogen vanaf 1 januari 2019 namelijk ook de gecombineerde leefstijlinterventie aanbieden.

Alle aanbieders volgen voor GLI een erkende opleiding. Naast een inschrijving in een kwaliteitsregister hebben zij ook een licentie nodig voor 1 van de 3 GLI-leefstijlprogramma’s: CooL-, Slimmer- of Beweegkuurprogramma.