Door een technische storing is het niet mogelijk om in te loggen. We werken zo snel mogelijk aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

AGB kwaliteitsactie Kamer van Koophandel-registratie

Deel dit bericht via

AGB-registraties van ondernemingen waarbij de Kamer van Koophandel-registratie (KvK) ontbreekt, zijn per 31 maart 2021 beëindigd. Is je AGB-code beëindigd vanwege deze kwaliteitsactie, maar wil je de AGB-code blijven gebruiken? Laat dan je AGB-registratie heropenen.  

Waarom is het KvK-nummer zo belangrijk? 

Een KvK-registratie is nodig om ondernemingen te identificeren. Door KvK en AGB te koppelen weten we zeker dat een AGB-code bij een bepaalde onderneming hoort. Belangrijke wijzigingen gedaan in het KvK-register, zoals een adreswijziging of gewijzigde handelsnaam, worden automatisch doorgegeven aan het AGB-register. Daardoor blijft je AGB-registratie up-to-date.  

Kwaliteit AGB-register

Om de kwaliteit van het AGB-register te waarborgen, vinden er regelmatig kwaliteitsacties plaats. Deze kwaliteitsactie is gericht op het beëindigen van AGB-registraties zonder KvK-registratie. Vanuit de historie is er een klein aantal ondernemingen in het AGB-register waarbij het KvK-nummer nooit geregistreerd is. Voor het achterhalen van deze KvK-nummers zijn er al meerdere acties geweest, omdat de registratie verplicht is voor het behouden van de AGB-code.