Vektis draagt met AGB-register bij aan registratie uitlevering corona-vaccins 

Deel dit bericht via

“We zijn blij dat we met de data uit het AGB-register kunnen bijdragen aan de strijd tegen corona. Het bewijst weer dat het AGB-register dé bron is voor de diverse administratieve processen en systemen in de zorg. In het AGB-register zijn alle zorgaanbieders in Nederland geregistreerd, inclusief de bevoegdheid van de zorgaanbieder. Het AGB-register is gekoppeld aan verschillende authentieke bronnen zoals KvK, BIG en beroepsorganisatie en kwaliteitsregisters. En het AGB-register is zelf dé bron voor andere registers in de zorg, zoals het zorgadresboek (ZORG-AB) van Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ), dat op haar beurt ook weer een bron is. Bijvoorbeeld voor de laboratoriumsoftware CIMS. Het RIVM gebruikt CIMS om de gegevens van de vaccinaties te koppelen aan de juiste uitvoerende instantie.” Aldus Marcel de Rouw, productmanager bij Vektis.

Informatiebron

Het AGB-register bevat de bezoekadressen van de vestigingen, dus de locatie waar de zorg wordt verleend. En dat is nu van belang voor de uitvoering van de vaccinaties. Daarnaast is het RIVM met behulp van de ZORG-AB gegevens in staat om rapportages te draaien met bijvoorbeeld het vaccinatiepercentage per uitvoerende instantie of op bepaalde postcodegebieden.

Het AGB-register van Vektis is al enige tijd een belangrijke informatiebron achter het zorgadresboek (ZORG-AB) van VZVZ. Daardoor kunnen zorgaanbieders elkaar goed vinden. En dat is nodig om medische gegevens over de patiënt tussen zorgaanbieders digitaal te kunnen uitwisselen. De adresinformatie uit ZORG-AB wordt ook gebruikt om medische gegevens over de patiënt en kennis over het betreffende specialisme digitaal, met elkaar uit te kunnen wisselen via de Persoonlijke Gezondheidsomgevingen (PGO’s).