Vanaf 15 juli t/m 30 augustus is het klantadviescentrum telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur. Je kunt je vraag stellen via het contactformulier. Lees meer

Zorgverleners kunnen tijdens coronacrisis aan de slag zonder BIG- en AGB-registratie

Deel dit bericht via

Zorgverleners van wie de BIG-registratie per 1 januari 2018 is gesloten mogen weer zorg verlenen tijdens de coronacrisis, zonder zich opnieuw te registreren in het BIG-register. Ook het activeren van de AGB-code is niet nodig. Declareren van de zorg verloopt via de zorgaanbieder bij wie zij tijdens de crisis invallen.

Voor de inzet van voormalig artsen en verpleegkundigen geldt wel een aantal kaders en voorwaarden. Deze vind je op de website van het BIG-register. De invallende zorgverleners hoeven hun voormalige AGB-code niet te activeren of een nieuwe AGB-code aan te vragen. Zij werken als verlengde arm van de zorgaanbieder bij wie zij tijdens de crisis invallen. De zorgaanbieders kunnen de door de invaller uitgevoerde behandelingen onder hun eigen AGB-code registreren en declareren.

Inmiddels hebben naar schatting zo’n 20.000 voormalig zorgverleners zich gemeld om een bijdrage te leveren in deze bijzondere tijden.