Zorgthermometer: Verzekerden in beeld 2019

Deel dit bericht via

Met deze jaarlijkse publicatie geven we inzicht in de trends rondom de hoogte van de premie, het aantal overstappers, de keuzes betreffende het eigen risico, de marktaandelen van de zorgverzekeraars, enzovoort. Dit keer nemen we ook een kijkje in de keuken van vergelijkingssite Independer. Hoe beleven zij het overstapseizoen?

Per 2019 is 7% van de verzekerden van zorgverzekeraar gewisseld. Een deel van hen koos voor een kleine zorgverzekeraar. Het marktaandeel van de kleine zorgverzekeraars blijft stijgen: van 9,3% in 2010 naar 14% in 2019. De 4 grote zorgverzekeraars leveren ook dit jaar wat marktaandeel in, maar het totaal van deze 4 ligt nog steeds boven de 85%. EUCARE is nieuw toegetreden tot de zorgverzekeringsmarkt.

Je kunt de Zorgthermometer Verzekerden in beeld 2019 hiernaast downloaden.

 

Op blz. 2 van de Zorgthermometer Verzekerden in Beeld 2019 stond ten onrechte vermeld dat Zilveren Kruis verder gaat onder de naam Achmea. Dit is onjuist: Zilveren Kruis is en blijft de risicodrager van het label Zilveren Kruis en zal onder die naam op de zorgverzekeringsmarkt actief zijn.