Op woensdag 24 april tussen 8:30 en 12:00 is het niet mogelijk om in te loggen op Mijn Vektis door technisch onderhoud. Onze excuses voor het ongemak.

Herregistratie BIG voor onder meer fysiotherapeuten en verloskundigen

Deel dit bericht via

Ben je werkzaam als apotheker, arts, fysiotherapeut, gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut, tandarts, (wijk)verpleegkundige of verloskundige? In juni hebben +/- 160.000 zorgverleners een brief van BIG-register ontvangen met de aankondiging dat het weer tijd was voor herregistratie. Inmiddels heeft de helft (+/- 80.000 zorgverleners) al gereageerd door een aanvraag te doen. Begin oktober ontvangen de zorgverleners die nog geen aanvraag hebben ingediend een herinnering.

Om de BIG-registratie te behouden dien je uiterlijk voor 31 december 2018 een aanvraag herregistratie te doen. Zolang een aanvraag loopt wordt je registratie niet doorgehaald. Voldoe je niet aan de eisen van herregistratie of dien je geen aanvraag in voor 31 december 2018, dan wordt je BIG-registratie doorgehaald en dit heeft ook gevolgen voor je registratie in het AGB-register.

BIG en AGB zijn gekoppeld en wanneer je niet meer in het BIG-register voorkomt, dan wordt automatisch ook je AGB-code beëindigd. Dit kan gevolgen hebben voor diverse zorgprocessen, zoals declareren en zorginkopen. En voor je zichtbaarheid als zorgaanbieder in online zorgvinders.
Meer informatie? Kijk dan op de website van het BIG-register.