Wachttijden registreren

Alle betrokken partijen in de ggz hebben belang bij inzicht in actuele wachttijden. Zo weten zij hoe lang het duurt voordat een patiënt bij een bepaalde zorgaanbieder terecht kan en kunnen zij de juiste keuzes maken. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verplicht ggz-aanbieders om vanaf 1 januari 2018 elke maand hun wachttijdgegevens aan te leveren. Vektis verzamelt die wachttijdgegevens. Volg het stappenplan op deze pagina en registreer de wachttijden van je ggz-instelling of –praktijk eenvoudig en snel.

Bekijk de veelgestelde vragen voor meer informatie over het aanmaken van een account of inloggen.

Meer weten?

Marcel is onze specialist.

Contact

Hoe registreer ik mijn wachttijden?

Stap 0 Juiste registratie in AGB

Heb je een AGB-code en is de registratie volledig en juist? Zo niet, regel dit dan eerst.
Twee dingen zijn hierbij van belang:

  1. Alle vestigingen waar je wachttijden voor wilt registeren staan in het AGB-register. Dit kan je checken in de AGB webzoeker.
  2. Het juiste e-mailadres staat bij de AGB-code van de onderneming geregistreerd. Deze is te wijzigen via het VECOZO-portaal (met een VECOZO-certificaat) en anders via onze wijzigingsformulier.
    Is alles in orde, ga door naar stap 1.

Stap 1 Aanmaken account

Vraag met je AGB-code een Vektis account aan.
Heb je geen persoonlijke AGB code? Maak dan een account aan met de gegevens die in het formulier worden gevraagd en vul bij soort onderneming ‘Overig’ in, waarna je bij de organisatie de naam van de ggz instelling kunt opgeven.

Let op: Na het aanmaken van een account kan je nog geen wachttijden registreren. Hiervoor vraag je éénmalig toestemming aan bij de onderneming waarvoor je de wachttijden wilt registreren. In stap 2 lees je hoe je dat doet.

Stap 2 Aanvragen toestemming registreren wachttijden

Vraag eenmalig toegang aan om voor een onderneming de wachttijden te registreren. Dit doe je door in te loggen met je account. In dit scherm geef je vervolgens de AGB-code op van de onderneming waarvoor je de wachttijden wilt registreren. De toegang wordt verstrekt door een medewerker van de ggz-instelling of –praktijk waarvoor je de wachttijden wilt registreren. Is de toegang verstrekt, dan ontvang je hier automatisch een e-mail over.

Stap 3 Inloggen en wachttijden registreren

Log in om de wachttijden te registeren.


1 keer aanleveren

Door op 1 plek alle gegevens te verzamelen is er een uniform, actueel, onafhankelijk en vergelijkbaar overzicht van de wachttijden in de ggz en hoeven aanbieders de wachttijden maar 1 keer aan te leveren.

Inzicht in de wachttijden

Op basis van dit bronbestand informeren wij vanuit Vektis Intelligence alle betrokkenen, zoals patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en overheid. Zo beschikt iedereen over dezelfde actuele informatie. We geven inzicht in de landelijke wachttijden en in de wachttijden per regio en instelling. Wilt u hier ook over beschikken? Klik dan hier. Eind 2018 lanceren de betrokken partijen bovendien de website www.kiezenindeggz.nl, waar de wachttijden per aanbieder te bekijken zijn.

Meer weten?

Marcel is onze specialist.

030 8008 380

Naar het contactformulier

Marcel de Rouw Meer weten?