Wachttijden registreren

“Hoelang duurt het voordat ik bij een zorgaanbieder terecht kan?” Het registreren en publiceren van wachttijden heeft maar 1 doel en dat is dat cliënten tijdig de zorg krijgen die ze nodig hebben. Vektis registreert de wachttijden voor de ggz en vanaf 1 december 2018 ook van zorg voor thuiswonende dementiepatiënten (casemanagement dementie). Door centraal bij Vektis Streams alle gegevens te verzamelen is er een uniform, actueel, onafhankelijk en vergelijkbaar overzicht beschikbaar. Bovendien hoeven aanbieders de wachttijden dan ook maar 1 keer aan te leveren.

Meer weten?

Marcel vertelt je graag meer over dit onderwerp.

Contact

Vektis registreert de wachttijden op verzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Het gaat om het aantal weken tussen aanmelding en het moment dat een cliënt bij een zorgaanbieder terecht kan. Op basis van dit bronbestand informeren wij patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en overheid. Zo beschikt iedereen over dezelfde actuele informatie.

Wachttijden ggz

Sinds 1 januari 2018 zijn ggz-aanbieders verplicht de wachttijden te registreren bij Vektis. Op basis daarvan geven wij inzicht in de landelijke wachttijden en in de wachttijden per regio en zorgaanbieder. Wilt u hier ook over beschikken? Klik dan hier. Eind 2018 lanceert MIND bovendien de website www.kiezenindeggz.nl, waar de wachttijden per aanbieder te bekijken zijn.
Lees meer over wachttijden registreren ggz

> Direct naar inloggen en registreren wachttijden ggz

Wachttijden casemanagement dementie

Vanaf 1 december 2018 zijn ook aanbieders van casemanagement dementie verplicht de wachttijden te registreren.
Lees meer over wachttijden registreren casemanagement dementie

Stappenplan wachttijden registreren

Klik hier om de afbeelding hieronder te vergroten en doorloop daarna eenmalig de stappen die nodig zijn om wachttijden te kunnen registreren. De genoemde stappen gelden voor ggz-aanbieders én aanbieders van casemanagement dementie.

Meer weten?

Marcel vertelt je graag meer over dit onderwerp.

030 8008 380

Naar het contactformulier

Marcel de Rouw Productmanager referentieproducten