Wachttijden registreren

Alle betrokken partijen in de ggz hebben belang bij inzicht in actuele wachttijden. Zo weten zij hoe lang het duurt voordat een patiënt bij een bepaalde zorgaanbieder terecht kan en kunnen zij de juiste keuzes maken. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verplicht ggz-aanbieders om vanaf 1 januari 2018 elke maand hun wachttijdgegevens aan te leveren. Vektis verzamelt die wachttijdgegevens. Volg het stappenplan op deze pagina en registreer de wachttijden van je ggz-instelling of –praktijk eenvoudig en snel.

Bekijk de veelgestelde vragen voor meer informatie over het aanmaken van een account of inloggen.

Meer weten?

Marcel vertelt je graag meer over dit onderwerp.

Contact

1 keer aanleveren

Door op 1 plek alle gegevens te verzamelen is er een uniform, actueel, onafhankelijk en vergelijkbaar overzicht van de wachttijden in de ggz en hoeven aanbieders de wachttijden maar 1 keer aan te leveren.

Inzicht in de wachttijden

Op basis van dit bronbestand informeren wij vanuit Vektis Intelligence alle betrokkenen, zoals patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en overheid. Zo beschikt iedereen over dezelfde actuele informatie. We geven inzicht in de landelijke wachttijden en in de wachttijden per regio en instelling. Wilt u hier ook over beschikken? Klik dan hier. Eind 2018 lanceren de betrokken partijen bovendien de website www.kiezenindeggz.nl, waar de wachttijden per aanbieder te bekijken zijn.

Stappenplan wachttijden registreren

Klik hier om de afbeelding hieronder te vergroten en doorloop daarna eenmalig de stappen die nodig zijn om wachttijden te kunnen registreren.

Meer weten?

Marcel vertelt je graag meer over dit onderwerp.

030 8008 380

Naar het contactformulier

Marcel de Rouw Productmanager referentieproducten