Wachttijden registreren

Momenteel ervaren wij problemen rondom ons inlogproces. Heb je tussen nu en begin december een nieuw account aangevraagd terwijl je al een account had, en kun je nu niet inloggen? Probeer het dan met je oude account.

 

“Hoelang duurt het voordat ik bij een zorgaanbieder terecht kan?” Het registreren en publiceren van wachttijden heeft maar 1 doel en dat is dat cliënten tijdig de zorg krijgen die ze nodig hebben. Vektis registreert de wachttijden voor de ggz en vanaf 1 december 2018 ook van zorg voor thuiswonende dementiepatiënten (casemanagement dementie). Door centraal bij Vektis alle gegevens te verzamelen is er een uniform, actueel, onafhankelijk en vergelijkbaar overzicht beschikbaar. Bovendien hoeven aanbieders de wachttijden dan ook maar bij 1 partij aan te leveren.

Vektis registreert de wachttijden op verzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Het gaat om het aantal weken tussen aanmelding en het moment dat een cliënt bij een zorgaanbieder terecht kan. Op basis van dit bronbestand informeren wij patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en overheid. Zo beschikt iedereen over dezelfde actuele informatie.

Hoe registreer ik mijn wachttijden?

Hieronder tref je een stappenplan aan, waarin we duidelijk uitleggen hoe je de vragenlijst invult. Klik op de afbeelding om deze te vergroten. De i-tjes met extra informatie werken alleen wanneer je het stappenplan opent in FireFox. De genoemde stappen gelden voor ggz-aanbieders én aanbieders van casemanagement dementie.

Wachttijden ggz

> Direct naar inloggen en registreren wachttijden ggz
> Lees meer over wachttijden registreren ggz

Wachttijden casemanagement dementie

> Direct naar inloggen en registreren wachttijden casemanagement dementie (cmd)
> Lees meer over wachttijden registreren casemanagement dementie

We helpen je graag. Bekijk de meestgestelde vragen op onze support pagina.

Support