Wachttijden registreren ggz

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verplicht aanbieders van geestelijke gezondheidszorg sinds 1 januari 2018 om hun wachttijdgegevens maandelijks aan te leveren. Het aanleveren van die gegevens loopt via Vektis. Wij zorgen ervoor dat u zo min mogelijk hoeft te regelen. In een paar stappen maakt u een account aan en kunt u elke maand de wachttijdgegevens invoeren.

Wachttijden registreren ggz

Meer weten?

Marcel vertelt je graag meer over dit onderwerp.

Contact

Stappenplan wachttijden registreren

Klik op de afbeelding hieronder om hem te vergroten en doorloop daarna eenmalig stap 1 t/m 3. Dit is nodig om voortaan de wachttijden te kunnen registreren.

Het belang van wachttijdinformatie

De aanleververplichting voor ggz-aanbieders komt voort uit de Transparantieregeling zorgaanbieders ggz van de NZa. Alle betrokken partijen in de ggz hebben belang bij inzicht in actuele wachttijden. Zo weten zij hoelang het duurt voordat een patiƫnt bij een bepaalde zorgaanbieder terecht kan en kunnen zij de juiste keuzes maken. Wij zijn blij dat wij eraan kunnen bijdragen om dit inzichtelijk te maken. Via Vektis is er 1 actueel, onafhankelijk en vergelijkbaar bronbestand van de wachttijden in de ggz en hoeven aanbieders deze maar 1 keer aan te leveren.

Kiezenindeggz.nl

Op basis van dit bronbestand informeren wij alle betrokkenen, zoals patiƫntenorganisaties, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en overheid. Zo beschikt iedereen over dezelfde actuele informatie. We geven inzicht in de landelijke wachttijden en in de wachttijden per regio en instelling. Eind 2018 heeft MIND bovendien de website www.kiezenindeggz.nl gelanceerd, waar de wachttijden per aanbieder te bekijken zijn.

Heb je vragen?

Met inhoudelijke vragen kun je terecht bij de NZa. Heb je vragen over het registreren zelf of hulp nodig bij het aanmaken van een Vektis-account? Bekijk dan onze pagina met veelgestelde vragen hierover.

Meer weten?

Marcel vertelt je graag meer over dit onderwerp.

030 8008 380

Naar het contactformulier

Marcel de Rouw Productmanager referentieproducten