Wachttijden registreren casemanagement dementie

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verplicht aanbieders van casemanagement dementie om vanaf 1 december 2018 hun wachttijdgegevens maandelijks aan te leveren. Het aanleveren van die gegevens loopt via Vektis. Wij zorgen ervoor dat u zo min mogelijk hoeft te regelen. In een paar stappen maakt u een account aan en kunt u elke maand de wachttijdgegevens invoeren.

Wachttijden registreren cmd

Meer weten?

Marcel vertelt je graag meer over dit onderwerp.

Support

Hoe registreer ik mijn wachttijden?

Hieronder tref je een stappenplan aan, waarin we duidelijk uitleggen hoe je de wachttijden registreert. Klik op de afbeelding om deze te vergroten. De i-tjes met extra informatie werken alleen wanneer je het stappenplan opent in FireFox.

 

Dementienetwerken

Veel zorgaanbieders van casemanagement dementie zijn aangesloten bij een dementie- netwerk: een samenwerkingsverband van zorginstellingen die samen de zorg voor mensen met dementie coördineren en verbeteren. Als uw zorginstelling deelneemt aan een regionaal netwerk, dan mag dat netwerk de wachtlijst- en wachttijdgegevens verzamelen en bij Vektis aanleveren. Of het netwerk dat ook doet, is afhankelijk van de afspraken die u hebt gemaakt met elkaar hierover. In het blok rechts op deze pagina vindt u een overzicht van de dementienetwerken en of zij straks wachttijden gaan registreren.

Het belang van wachttijdinformatie

Alle betrokken partijen bij dementiezorg hebben belang bij inzicht in actuele wachttijden. Zo weten zij hoe lang het duurt voordat een patiënt bij een bepaalde zorgaanbieder terecht kan en kunnen zij de juiste keuzes maken. Wij zijn blij dat wij eraan kunnen bijdragen om dit inzichtelijk te maken. Via Vektis is er straks 1 actueel, onafhankelijk en vergelijkbaar bronbestand van de wachttijden voor casemanagement dementie en hoeven aanbieders deze maar 1 keer aan te leveren. Op basis van dit bronbestand kunnen wij ook andere partijen informeren, zoals de NZa, patiënten- en beroepsorganisaties en zorgverzekeraars.

Heb je vragen?

Met inhoudelijke vragen kunt u terecht bij de NZa. Heb je vragen over het registreren zelf of hulp nodig bij het aanmaken van een Vektis-account? Bekijk dan onze pagina met algemene veelgestelde vragen hierover. Of bekijk de specifieke veelgestelde vragen met betrekking tot het invullen van de wachttijden casemanagement dementie. 

We helpen je graag. Bekijk de meestgestelde vragen op onze support pagina.

Support