Multifactor authenticatie

De veiligheid van uw gegevens bij Vektis is enorm belangrijk. Daarom kiezen we voor multifactor authenticatie op de Mijn Vektis-accounts.

 Log in op Mijn Vektis

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Wat is multifactor authenticatie?

Multifactor authenticatie is een extra laag beveiliging om jouw account en gegevens te beschermen. Wij vragen naast jouw gebruikelijke manier van inloggen (e-mailadres en wachtwoord) om een extra verificatie via een authenticatie app. Doordat we om een extra verificatie vragen voordat jij kan inloggen, is jouw Mijn Vektis-account beter beschermd.

Waarom?

Met jouw Mijn Vektis-account kan jij je persoonlijke gegevens zien en/of die van jouw onderneming. Daarom is het belangrijk dat deze goed beschermd zijn. Multifactor authenticatie zorgt voor die extra laag beveiliging.

Is het verplicht? 

Alle Mijn Vektis-accounts moeten vanaf 1 juli inloggen met multifactor authenticatie. Als je wilt inloggen in jouw Mijn Vektis-account moet je dus multifactor authenticatie instellen. Je hoeft multifactor authenticatie niet aan te vragen, wanneer je inlogt op jouw Mijn Vektis-account krijg je vanzelf de optie om het in te stellen. 

Welke apps kan je gebruiken?

Om in te loggen raden wij je aan om de authenticator app van Google of Microsoft te gebruiken. Deze kan je vinden in de App store of de Google app store en is te gebruiken op de meeste smartphones. Gebruik je al een andere authenticator app? Dan werkt die waarschijnlijk ook, maar wij kunnen daar geen garantie op geven. 

Download de Google Authenticator app hier in de App Store (iPhone) en hier in de Google Play Store (android) 

Download de Microsoft Authenticator app hier in de App Store (iPhone) en hier in de Google Play Store (android) 

Instellen multifactor authenticatie

Het instellen van multifactor authenticatie is heel simpel. Je hoeft het ook niet aan te vragen. Wij maken jouw account geschikt voor multifactor authenticatie. Wanneer jij daarna inlogt, stel je de multifactor authenticatie in. Dit is hoe je multifactor authenticatie instelt:  

Stap 1: Log in jouw Mijn Vektis-account en stel multifactorauthenticatie in.

Instellen MFA1.png


Stap 2: Selecteer jouw type telefoon en download een authenticator app naar jouw keuze.

Instellen MFA 2.png  Instellen MFA 3.png

Stap 3: Scan de QR-code op jouw scherm met de authenticator app.  
Instellen MFA 5.png

Let op: Gebruikt u Microsoft authenticator? Selecteer Werk- of schoolaccount.

Stap 4: Je voert de code in op jouw scherm die wordt gegeven in de authenticator app.

Instellen MFA 6.png

Je hebt nu de authenticator app ingesteld als multifactor authenticatie methode om in te loggen op jouw Mijn Vektis-account.   

Hoe gebruik ik multifactor authenticatie? 

Inloggen met multifactor authenticatie is eenvoudig, het is eigenlijk hetzelfde als de oude manier van inloggen, maar met een extra stapje ertussen. 

Stap 1: Ga naar de inlogpagina 

Stap 2: Log in met jouw e-mailadres en wachtwoord

Stap 3: Open de authenticatie app

Stap 4: Voer de code in die wordt weergeven in de authenticatie app.  

Inloggen met MFA.png
 

Nu ben je ingelogd op jouw Mijn Vektis-account. 

Meerdere mensen op 1 account?

Doordat we je account veiliger maken, zijn een aantal dingen niet meer mogelijk. Je kunt de multifactor authenticatie voor 1 account niet op meerdere telefoons zetten. Dat betekent dat je nu niet meer met meerdere mensen 1 account delen. Het is nu dus echt 1 account is voor 1 persoon. 

Het kan zo zijn dat er meerdere mensen zijn die het account van een onderneming moeten beheren. In dat geval maakt iedereen een eigen account aan. Als je geen zorgverlener bent, dan vraag je een onderneming account aan. Ben je wel een zorgverlener? Dan kan je de onderneming koppelen wanneer je bent ingelogd. 

Wat als ik geen toegang meer heb tot multifactor authenticatie?  

Heb je geen toegang meer tot je account? Bijvoorbeeld, omdat je een nieuwe telefoon hebt? Dan moet jouw multifactor authenticatie gereset worden. Je doet dit door contact op te nemen met het klantadviescentrum via het contactformulier, selecteer daar de categorie, inloggen en toegang. Vermeld in je bericht: 

  • Je naam
  • Je e-mailadres
  • Je AGB-code. 

Let op: Vektis zal je nooit om je wachtwoord vragen, deel die dus ook niet!