88% van de kinderen tussen 5-13 jaar gaat jaarlijks naar de tandarts

Deel dit bericht via

Uit cijfers van Vektis Intelligence blijkt dat veel kinderen naar de tandarts gaan. 74% van de kinderen van 4 jaar en zelfs 88% van de kinderen in de leeftijdsgroep 5-13 jaar brengt jaarlijks een bezoek aan de tandarts. Voor alle kinderen (2-17 jaar) geldt dat veruit de meesten een periodieke controle ondergaan (2.4 miljoen). Ruim 1,2 miljoen kinderen laten hun gebit reinigen en iets meer dan 720.000 kinderen krijgen een fluoridebehandeling.

Ook interessant:

  • In totaal brengen 9,7 miljoen Nederlanders  jaarlijks een bezoek aan de tandarts
  • Vrouwen gaan vaker dan mannen
  • De meeste mensen gaan op een woensdag
  • Kosten mondzorg in 2016: 2,7 miljard euro

Voor alle inzichten in de mondzorg geldt: de cijfers zijn afkomstig uit declaratiedata van basis- en aanvullende verzekeringen. Alle behandelingen die Nederlanders zelf betalen zijn niet opgenomen in de genoemde zorgkosten en aantallen. Bekijk hier alle inzichten over mondzorg.

Actuele zorginzichten

Vektis Intelligence bracht de feiten en cijfers over mondzorg niet eerder zo compleet in kaart. Naast de publicatie van vandaag brengt Vektis Intelligence meer zorgthema’s breed in beeld. Bijvoorbeeld wijkverpleging, huisartsenzorg, de Wet langdurige zorg, COPD/astma, fysiotherapie en dure geneesmiddelen. Kijk voor meer informatie op de website van Vektis Intelligence met publieke zorginzichten: www.zorgprismapubliek.nl.