11,4% van de minderjarigen tussen 4 en 18 jaar waarschijnlijk niet naar de tandarts

Deel dit bericht via

Voor 11,4% van alle minderjarigen tussen de 4 en 18 jaar is in zowel 2017 als in 2018 geen zorg gedeclareerd voor controle door de tandarts. Vanaf de leeftijd van 4 jaar zien we een duidelijke stijging in het aantal declaraties. Dit blijkt uit de declaratiedata van zorgverzekeraars op basis waarvan Vektis onderzoek doet.

Als we kijken naar alle minderjarigen, dan kunnen we concluderen dat in de gemeente Vaals voor 32,5% geen zorg gecontroleerd is in beide jaren. Vaals is daarmee de koploper in Nederland, gevolgd door Wassenaar met 32,2% en Amsterdam met 31,1%.

Gemeente Mook en Middelaar had met 10,9 het laagste percentage minderjarigen voor wie in 2017 én 2018 geen tandartscontrole is gedeclareerd. Gevolgd door Terschelling met 11,5% en Aa en Hunze met 11,6 %.

Zorgverzekeraars gaan hun verzekerden die niet met hun kinderen de tandarts bezoeken voortaan gerichter informeren. Brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland maakte dat gisteren bekend nadat de Autoriteit Persoonsgegevens haar heeft laten weten dat zorgverzekeraars dat inderdaad is toegestaan.