Wachttijden registreren casemanagement dementie

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verplicht aanbieders van casemanagement dementie om vanaf 1 december 2018 hun wachttijdgegevens maandelijks aan te leveren. Het aanleveren van die gegevens loopt via Vektis. Wij zorgen ervoor dat u zo min mogelijk hoeft te regelen. In een paar stappen maakt u een account aan en kunt u elke maand de wachttijdgegevens invoeren. Aanbieders die dit betreft krijgen half oktober bericht van Vektis over wat zij exact moeten doen. We doen dit via mail, dus daarom is het belangrijk dat wij het juiste e-mailadres hebben.

Meer weten?

Marcel vertelt je graag meer over dit onderwerp.

Contact

Wachttijden registreren casemanagement dementie

Goed voorbereid voor 1 december

Door nu al je gegevens, zoals het e-mailadres, te controleren en een Vektis-account aan te maken ben je op 1 december goed voorbereid. Klik hier om de afbeelding hieronder te vergroten en doorloop daarna eenmalig stap 1 tot en met 3. Dit is nodig om straks de wachttijden te kunnen registreren.

 

Dementienetwerken

Veel zorgaanbieders van casemanagement dementie zijn aangesloten bij een dementie- netwerk: een samenwerkingsverband van zorginstellingen die samen de zorg voor mensen met dementie coördineren en verbeteren. Als uw zorginstelling deelneemt aan een regionaal netwerk, dan mag dat netwerk de wachtlijst- en wachttijdgegevens verzamelen en bij Vektis aanleveren. Of het netwerk dat ook doet, is afhankelijk van de afspraken die u hebt gemaakt met elkaar hierover. In het blok rechts op deze pagina vindt u een overzicht van de dementienetwerken en of zij straks wachttijden gaan registreren. Meer informatie voor en over netwerken volgt spoedig.

Het belang van wachttijdinformatie

Alle betrokken partijen bij dementiezorg hebben belang bij  inzicht in actuele wachttijden. Zo weten zij hoe lang het duurt voordat een patiënt bij een bepaalde zorgaanbieder terecht kan en kunnen zij de juiste keuzes maken. Wij zijn blij dat wij eraan kunnen bijdragen om dit inzichtelijk te maken. Via Vektis is er straks 1 actueel, onafhankelijk en vergelijkbaar bronbestand van de wachttijden voor casemanagement dementie en hoeven aanbieders deze maar 1 keer aan te leveren. Op basis van dit bronbestand kunnen wij ook andere partijen informeren, zoals de NZa, patiënten- en beroepsorganisaties en zorgverzekeraars.

Heeft u vragen?

Met inhoudelijke vragen kunt u terecht bij de NZa. Heeft u vragen over het registreren zelf of hulp nodig bij het aanmaken van een Vektis-account? Bekijk dan onze pagina met veelgestelde vragen hierover.

Meer weten?

Marcel vertelt je graag meer over dit onderwerp.

030 8008 380

Naar het contactformulier

Marcel de Rouw Productmanager referentieproducten