Ouderen

Data GZS in Fries Venster thuiswonende mensen met dementie

In 2021 heeft DataFryslan– via Zilveren Kruis – een dataset van Vektis over ouderen gebruikt om het zorggebruik van ouderen in de Fries gemeenten in kaart te brengen.

Deze informatie is ontsloten in het Fries Venster thuiswonende ouderen. 

Lees meer

Data GZS helpt bij opzetten Alzheimer Café in Borger-Odoorn

Borger-Odoorn is een uitgestrekte gemeente met ruim 25.000 inwoners. Een van de uitdagingen van zo’n gemeente is het organiseren van zorg op de meest geschikte locatie.

Door de Gemeentezorgspiegel (GZS) heeft deze gemeente, met informatie over het aantal thuiswonende mensen met dementie, een geschikte locatie voor het Alzheimer Café gevonden.

Lees meer

GZS levert bijdrage aan ontstaan gedeeld Regiobeeld Twente

GGD Twente, Kennispunt Twente, de 14 Twentse gemeenten, Menzis en Vektis werkten samen aan een gedeeld regiobeeld vanuit de Integrale Samenwerkingsagenda Twente.

Door de Gemeentezorgspiegel (GZS) ontstond inzage in de data vanuit de Wet langdurige zorg en de Zorgverzekeringswet van alle Twentse gemeenten.

Lees meer

De gemeente Oss gebruikte data uit de GZS voor beleidsvraagstukken

De afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente Oss heeft voor verschillende factsheets informatie uit de Gemeentezorgspiegel (GZS) gebruikt.

Deze factsheets zijn gebruikt als input voor beleid rondom ouderenzorg en voor de Brede SPUK-regeling (specifieke uitkering) van het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA). 

Lees meer