Kwalificatie 9422 ECP-therapeut

Vektis werkt continu aan het verbeteren van de kwaliteit van het AGB-register. In overleg met de NVPA en de NVECP zijn er veranderingen geweest bij kwalificatie 9422-ECP therapeut. Voor deze kwalificatie is per 30 april 2023 een registratie bij NVECP als ECP-therapeut verplicht. Bij AGB-codes van zorgverleners waarbij deze erkenning niet geregistreerd is, zal de kwalificatie 9422-ECP therapeut per die datum worden afgesloten. Indien er geen andere actieve kwalificatie geregistreerd staat, zal daarmee ook de AGB-code afgesloten worden.  

Registratie bij NVPA leidt in het AGB-register tot een kwalificatie 9037-Psychosociaal Zorgverlener, of, indien van toepassing, 9011-Haptonomie of 9014-Kunstzinnige therapie.

Kwaliteitsacties in AGB

Om de kwaliteit van het AGB-register te waarborgen, vinden er regelmatig kwaliteitsacties plaats.

Lees meer

Wat betekent dit voor u? 

Wanneer kwalificatie 9422-ECP therapeut bij jouw AGB-code afgesloten wordt, zullen we je hier op 19 april een mail over sturen op het e-mailadres dat bij je AGB-code geregistreerd is. Het kan zijn dat je geen ECP-therapeut bent, en de AGB-code niet meer nodig hebt. Je hoeft in dat geval geen actie te ondernemen. Wij sluiten de AGB-code af, hier krijg je automatisch bericht van. Daarna kan je AGB-code niet meer gebruikt worden in het declaratieverkeer en hoef je de registratie ook niet meer up-to-date te houden. 

Waarom moet ik een andere AGB-code voor de nieuwe kwalificatie?

Kwalificatie 9422-ECP therapeut valt in zorgsoort 94, Psychologische zorgverleners en kwalificatie 9037-psychosociaal zorgverlener valt in zorgsoort 90, Overige therapeuten en Complementair en Aanvullende zorg. Kwalificaties kunnen alleen geregistreerd worden bij een AGB-code die begint met dezelfde twee cijfers als de zorgsoort. 9037-psychosociaal zorgverlener kan dus niet geregistreerd worden bij een AGB-code beginnend met 94.

AGB-code onderneming

Indien je een eigen onderneming hebt met een AGB-code, en er geen andere, actieve zorgverleners-AGB-codes aan die code gekoppeld zijn, zal de AGB-code van de onderneming ook afgesloten worden. Je hoeft hiervoor niks te doen.

Wanneer je een AGB-code in zorgsoort 90 hebt, raden wij je aan om voor de onderneming ook een AGB-code in zorgsoort 90 te gebruiken. Als je deze nog niet hebt, kun je die hier aanvragen. 

Andere kwalificaties in zorgsoort 94

Het kan zijn dat je jouw AGB-code in zorgsoort 94 nodig hebt, omdat je ook nog een andere specialisatie hebt die nog niet geregistreerd staat bij je AGB-code. In het AGB Registratie en Controle document kun je alle kwalificaties en de vereisten terugvinden. Voldoe je aan de vereisten voor een andere kwalificatie? Stuur ons dan zo snel mogelijk een bewijs zodat wij je registratie in orde kunnen maken. Geef de wijziging via het wijzigingsformulier in je Mijn Vektis-account door, zodat wij de belangrijkste gegevens alvast hebben. Of neem contact met ons op via het klantcontactformulier (selecteer de categorie AGB-register). Vergeet dan niet de AGB-codes te vermelden waarop de wijziging betrekking heeft.