Veelgestelde vragen

Op deze pagina staan veelgestelde vragen én de antwoorden daarop. Om te beginnen de vragen die gaan over het aanmaken van een account en het aanvragen van toegang tot een product. Ook de antwoorden op vragen over de AGB-code, standaardisatie en het registeren van de wachttijden ggz lees je hier.

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Terug naar support

Top 5 veelgestelde vragen

  • Hoe vraag ik een Vektis-account aan?

    Het aanmaken van een account doe je hier. Na het aanmaken ontvang je een e-mail van ons. In die e-mail staat een link, waarmee je het account activeert. Tijdens het activeren geef je een wachtwoord en beveiligingsvraag op. Nadat je een account hebt aangemaakt, heb je in de meeste gevallen nog toegang nodig tot onze producten. Deze toegang vraag je voor ieder product apart aan.

  • Hoe geef ik een wijziging door in mijn AGB-registratie?

    Wijzigingen in je AGB-registratie geef je in veel gevallen makkelijk online aan ons door. Een deel van de wijzigingen kan je direct doorvoeren, de overige kan je invullen in het wijzigingsformulier. Op de pagina AGB Wijzigen vind je alle informatie. Of bekijk onderstaande video's, waarin we uitleggen hoe AGB Wijzigen werkt.

    AGB Wijzigen voor zorgverleners

    AGB Wijzigen voor ondernemingen

  • Ik heb een aanvraag gedaan om een product te mogen gebruiken of toegang te krijgen voor een Vektis product. Wie keurt mijn aanvraag goed?

    Normaal gesproken is er binnen jouw organisatie een persoon die aanvragen voor toegang tot een product namens een organisatie goedkeurt. Meestal is dit de eigenaar of de persoon die contact onderhoudt met Vektis. Weet je niet wie deze persoon is? Vraag dit dan bij de eigenaar van jouw organisatie na.

  • Welke zorgsoort, kwalificatie en erkening(en) kies ik op het aanvraagformulier AGB-code?

    De zorgsoort is het type zorg dat geleverd wordt. Een voorbeeld hiervan is fysiotherapie. Binnen de gekozen zorgsoort wordt er onderscheid gemaakt tussen verschillende specialismes. Denk hierbij aan kinderfysiotherapie of manuele therapie. 

    Om je te helpen bij de keuze van de juiste zorgsoort kan je gebruikmaken van het AGB Registratie en Controle. Hierin staat beschreven welke zorgsoorten er zijn, en welke kwalificaties (specialisaties) daarbij horen. Per kwalificatie wordt hierin aangegeven welke erkenning(en) noodzakelijk zijn.

    Over welke AGB-code u nodig heeft kunnen wij verder helaas geen definitief antwoord geven omdat dit voor u persoonlijk is. Het beste kun je contact opnemen met degene waarvoor jij de AGB-code nodig gaat hebben, bijvoorbeeld de zorgverzekeraar, het zorgkantoor of de gemeente. 

  • Hoe vraag ik een AGB-code aan?

    Je vraagt een AGB-code aan via de volgende site.

    Hier druk je op de knop ‘Vraag AGB-code aan’ om het aanvragen proces te beginnen. We vragen je hier een aantal vragen zodat je bij het juiste aanvraagformulier uitkomt. Lees alle instructies aandachtig door.

    In het geval dat je een aanvraagformulier in hebt gediend, wat geen BIG aanvraag betreft, is je aanvraag nog meteen niet compleet. Lees uw mail goed voor verdere instructies. De actuele doorloop tijd vind je hier.

    Voor een AGB-code dien je te voldoen aan de vastgestelde criteria voor de gekozen zorgsoort en kwalificatie. Deze criteria noemen we de erkenningen. Per kwalificatie kunnen de vereiste erkenningen verschillen.

    Let op! Vektis is de enige organisatie die AGB-codes mag en kan uitgeven. Vektis heeft geen enkel samenwerkingsverband met partijen die ondersteuning bieden bij het aanvragen van een AGB-code tegen een financiële vergoeding. Zie hiervoor ook dit nieuwsbericht.

  • Hoe geef ik de UBO voor mijn organisatie door?

    U kunt de UBO registreren door middel van het invullen van dit webformulier.