Veelgestelde vragen

Op deze pagina staan veelgestelde vragen én de antwoorden daarop. Om te beginnen de vragen die gaan over het aanmaken van een account en het aanvragen van toegang tot een product. Ook de antwoorden op vragen over de AGB-code, standaardisatie en het registeren van de wachttijden ggz lees je hier.

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Terug naar support

Gemeentezorgspiegel toegang en inloggen

Als jouw gemeente gebruik wil maken van de Gemeentezorgspiegel, stuur ons een mail naar Gemeentezorgspiegel@vektis.nl of bel naar 030-8008380.

Bij de aanmelding voor de Gemeentezorgspiegel hoort een aantal formele documenten. Als de overeenkomsten en formulieren zijn ondertekend, krijgt jouw gemeente toegang tot de Gemeentezorgspiegel en het Dataportaal voor het eventeueel aanleveren van gegevens over de Jeugdwet.

De eigen gemeente en de zorgverzekeraars hebben toegang tot de gegevens uit de Gemeentezorgspiegel. 
 
Gegevens die een gemeente aanlevert verwerken we in de Gemeentezorgspiegel van de betreffende gemeente. Andere gemeenten hebben hierin geen inzage. Gemeenten kunnen naast de eigen medewerkers desgewenst andere partijen toestemming geven voor gebruikersaccounts op de Gemeentezorgspiegel.

Met een gebruikersaccount kunnen gebruikers van de Gemeentezorgspiegel inloggen op het portaal waar de Gemeentezorgspiegel staat: Zorgprisma. Gebruikersaccounts zijn bestemd voor personen die gebruik mogen maken van de informatie van de Gemeentezorgspiegel. 

Bij elke gemeente hebben wij een contactpersoon die bepaalt wie binnen de eigen gemeente toegang mag hebben tot de Gemeentezorgspiegel. Wij noemen deze persoon 'contactpersoon Toegang'. Deze persoon heeft bijvoorbeeld de functie van applicatiebeheerder, functioneel beheerder of teamleider.

Daarnaast registreren we graag een contactpersoon voor inhoudelijke zaken. Diegene nodigen we uit voor inhoudelijke bijeenkomsten en houden we op de hoogte van belangrijke updates. Wij noemen deze persoon 'contactpersoon Inhoud'. Vaak is dit een medewerker die betrokken is bij het gemeentelijke beleid of een data analist die gebruik maakt van de Gemeentezorgspiegel.

Ten slotte hebben we bij gemeente een contactpersoon voor de eventuele aanlevering van gegevens over Jeugdwet. Wij noemen deze persoon 'contactpersoon Dataportaal'. Vaak is dit een data-analist.

Wil je wijzigingen in contactpersonen doorgeven? Mail naar Gemeentezorgspiegel@vektis.nl

Voor wijzigingen in gebruikersaccounts vragen wij de contactpersoon toegang ons te mailen via Gemeentezorgspiegel@vektis.nl. Voor veranderingen in de contactpersonen kun je ook contact opnemen via Gemeentezorgspiegel@vektis.nl.

Gemeenten die zijn aangesloten op de Gemeentezorgspiegel hebben binnen de eigen gemeente een contactpersoon Toegang. Deze persoon is de autorisatiebeheerder van de gemeente en geeft aan Vektis door wie toegang mogen tot de Gemeentezorgspiegel. Via Gemeentezorgspiegel@vektis.nl kunnen verzoeken omtrent gebruikersaccounts worden ingediend.

Aangesloten gemeenten hebben een contactpersoon aangewezen die toegang heeft tot het Dataportaal. Deze persoon noemen wij 'contactpersoon Dataportaal'. Alleen deze persoon heeft toegang tot het Dataportaal. Deze persoon kan gewijzigd worden. Via Gemeentezorgspiegel@vektis.nl kun je hiervoor een formulier aanvragen.

In principe niet. Alleen als een gemeente jou expliciet toestemming geeft voor een gebruikersacount krijg je toegang tot de informatie van de betreffende gemeente.

Gemeenten die zijn aangesloten op de Gemeentezorgspiegel hebben binnen de eigen gemeente een contactpersoon Toegang. Deze persoon is de autorisatiebeheerder van de gemeente en geeft aan Vektis door wie toegang mogen tot de Gemeentezorgspiegel. Via Gemeentezorgspiegel@vektis.nl kunnen verzoeken omtrent gebruikersaccounts worden ingediend.

Bij de registratie van een account ontvang je van ons een e-mail waarin de gebruikersnaam staat. Ben je jouw gebruikersnaam of wachtwoord vergeten, neem dan contact met ons op via Gemeentezorgspiegel@vektis.nl of bel naar 030-8008380.