Terug naar support

Top 5 veelgestelde vragen

Je kan zelf direct wijzigingen in je AGB-registratie uitvoeren met een Mijn Vektis-account. Een aantal gegevens kan je niet zelf wijzigen, deze geef je door met het wijzigingsformulier in het Mijn Vektis-account. Op de pagina AGB Wijzigen vind je alle informatie. Hieronder leggen we uit hoe je AGB-wijzigen gebruikt.

Voor je zorgverlener AGB-code:


Lees hier meer over AGB-wijzigen zorgverlener

Voor de AGB-code van je onderneming:


Lees hier meer over AGB-wijzigen onderneming

Vraag AGB-code aan

Hier druk je op de knop ‘Vraag AGB-code aan’ om het aanvragen proces te beginnen. We vragen je hier een aantal vragen zodat je bij het juiste aanvraagformulier uitkomt. Lees de instructies goed door.

Wanneer je een aanvraag hebt ingediend, met uitzondering van BIG aanvragen, is je aanvraag nog niet meteen compleet. Je ontvangt een instructiemail met uitleg hoe je aanvraag compleet te maken. Lees deze mail goed door, zonder complete aanvraag kunnen wij je aanvraag niet verwerken en ontvang jij géén AGB-code.  Hier vind je de actuele doorlooptijd voor het verwerken van je aanvraag. 

Om een AGB-code te hebben moet je voldoen aan de vastgestelde criteria voor de gekozen zorgsoort en kwalificatie. Deze criteria noemen we de erkenningen. Per kwalificatie kunnen de vereiste erkenningen verschillen. In AGB Registratie & controle vind je alle criteria. 

Het aanmaken van een account doe je hier. Na het aanmaken ontvang je een e-mail van ons. In die e-mail staat een link, waarmee je het account activeert. Tijdens het activeren geef je een wachtwoord en beveiligingsvraag op. Nadat je een account hebt aangemaakt, heb je in de meeste gevallen nog toegang nodig tot onze producten. Deze toegang vraag je voor ieder product apart aan.

Je registreert de UBO door dit webformulier in te vullen.

Het AGB-register is hét identificerende register in de zorg, met de AGB-code als unieke sleutel. Met een AGB-code wordt declareren, zorginkoop, het contracteren en het 'gidsen' van zorg (via bijvoorbeeld zorgzoekers) mogelijk gemaakt. 

Het AGB-register kent 3 types zorgpartijen: ondernemingen, vestigingen en zorgverleners. Een zorgverlener is in AGB altijd gerelateerd aan één of meerdere vestiging(en) waar die werkzaam is. (Een aantal soorten AGB-codes zijn een uitzondering, bijvoorbeeld AGB-codes voor PGB en basisartsen.). Een vestiging is altijd weer gerelateerd aan een onderneming. Via je AGB-code is relevante informatie zichtbaar zoals de bevoegdheid, die aangeeft welke zorg geleverd kan worden.

De kwaliteit en actualiteit van het AGB-register wordt geborgd door koppelingen met bronregisters. Voorbeelden hiervan zijn onder andere het KvK-register en het BIG-register. Wijzigingen in de registratie bij deze registers hebben een directe invloed op de gekoppelde AGB-registratie. Ondanks deze koppelingen, blijft de eigenaar van de AGB-code uiteindelijk wel zelf verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van de eigen AGB-registratie.