Vanaf 15 juli t/m 30 augustus is het klantadviescentrum telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur. Je kunt je vraag stellen via het contactformulier. Lees meer

Terug naar support

Top 5 veelgestelde vragen

Je kan zelf direct wijzigingen in je AGB-registratie uitvoeren met een Mijn Vektis-account. Een aantal gegevens kan je niet zelf wijzigen, deze geef je door met het wijzigingsformulier in het Mijn Vektis-account. Op de pagina AGB Wijzigen vind je alle informatie. Hieronder leggen we uit hoe je AGB-wijzigen gebruikt.

Voor je zorgverlener AGB-code:


Lees hier meer over AGB-wijzigen zorgverlener

Voor de AGB-code van je onderneming:


Lees hier meer over AGB-wijzigen onderneming

Vraag AGB-code aan

Hier druk je op de knop ‘Vraag AGB-code aan’ om het aanvragen proces te beginnen. We vragen je hier een aantal vragen zodat je bij het juiste aanvraagformulier uitkomt. Lees de instructies goed door.

Wanneer je een aanvraag hebt ingediend, met uitzondering van BIG aanvragen, is je aanvraag nog niet meteen compleet. Je ontvangt een instructiemail met uitleg hoe je aanvraag compleet te maken. Lees deze mail goed door, zonder complete aanvraag kunnen wij je aanvraag niet verwerken en ontvang jij géén AGB-code.  Hier vind je de actuele doorlooptijd voor het verwerken van je aanvraag. 

Om een AGB-code te hebben moet je voldoen aan de vastgestelde criteria voor de gekozen zorgsoort en kwalificatie. Deze criteria noemen we de erkenningen. Per kwalificatie kunnen de vereiste erkenningen verschillen. In AGB Registratie & controle vind je alle criteria. 

De zorgsoort is het type zorg dat geleverd wordt. Bijvoorbeeld fysiotherapie. Binnen deze zorgsoort kunnen er ook verschillende specialismes zijn. In dit geval kan dat kinderfysiotherapie of manuele therapie zijn, in AGB noemen wij dat kwalificaties.  Om een kwalificatie te registreren op je AGB-code moet je de juiste erkenningen hebben. Voor fysiotherapeuten is dat een BIG registratie voor de basiskwalificatie en een registratie bij een beroepsvereniging voor specialisaties. 

Om je te helpen bij de keuze van de juiste zorgsoort kan je gebruikmaken van het AGB Registratie en Controle document. Hierin staat beschreven welke zorgsoorten er zijn, en welke kwalificaties (specialisaties) daarbij horen. Per kwalificatie wordt hierin aangegeven welke erkenning(en) noodzakelijk zijn.

Over welke AGB-code je nodig hebt kunnen wij verder helaas geen definitief antwoord geven omdat dit voor jou persoonlijk is. Het beste kun je contact opnemen met degene waarvoor jij de AGB-code nodig gaat hebben, bijvoorbeeld de zorgverzekeraar, het zorgkantoor of de gemeente.  

Het aanmaken van een account doe je hier. Na het aanmaken ontvang je een e-mail van ons. In die e-mail staat een link, waarmee je het account activeert. Tijdens het activeren geef je een wachtwoord en beveiligingsvraag op. Nadat je een account hebt aangemaakt, heb je in de meeste gevallen nog toegang nodig tot onze producten. Deze toegang vraag je voor ieder product apart aan.

Het AGB-register is hét identificerende register in de zorg, met de AGB-code als unieke sleutel. Met een AGB-code wordt declareren, zorginkoop, het contracteren en het 'gidsen' van zorg (via bijvoorbeeld zorgzoekers) mogelijk gemaakt. 

Het AGB-register kent 3 types zorgpartijen: ondernemingen, vestigingen en zorgverleners. Een zorgverlener is in AGB altijd gerelateerd aan één of meerdere vestiging(en) waar die werkzaam is. (Een aantal soorten AGB-codes zijn een uitzondering, bijvoorbeeld AGB-codes voor PGB en basisartsen.). Een vestiging is altijd weer gerelateerd aan een onderneming. Via je AGB-code is relevante informatie zichtbaar zoals de bevoegdheid, die aangeeft welke zorg geleverd kan worden.

De kwaliteit en actualiteit van het AGB-register wordt geborgd door koppelingen met bronregisters. Voorbeelden hiervan zijn onder andere het KvK-register en het BIG-register. Wijzigingen in de registratie bij deze registers hebben een directe invloed op de gekoppelde AGB-registratie. Ondanks deze koppelingen, blijft de eigenaar van de AGB-code uiteindelijk wel zelf verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van de eigen AGB-registratie.