Vanaf 15 juli t/m 30 augustus is het klantadviescentrum telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur. Je kunt je vraag stellen via het contactformulier. Lees meer

Vind gegevens­element

Bankrekeningnummer NUM008-VEK1

1. Identificatie gegevenselement

Beschrijving
Nummer van de rekening courant van de betrokken (rechts-)persoon bij een bankinstelling ten behoeve van in- en excassodoeleinden.

ID
NUM008-VEK1

Toelichting
Maatschappelijk relatiegegeven: gegeven die de relatie tussen een persoon en een publiek- of privaatrechtelijk orgaan aangeeft.

2. Codering

Type   
N

Lengte   
16

Patroon   
n.v.t.

Codelijst   
n.v.t.

Beschrijving
Het nummer van een Nederlandse bankrekening, zoals dat door een bankinstelling als identificerend nummer aan een overeenkomst tussen de bank en een of meer personen wordt toegekend (definitie NEN 1888: 2002).

Toelichting
Het is nog niet bekend wanneer de EG-standaard vastgesteld wordt, en hoe lang het nummer wordt. Zeer waarschijnlijk wordt het nummer langer dan het Nederlandse bankrekeningnummer.

3. Gebruikt in standaarden

ID Naam Rubrieknummer
Klik op een item in de lijst. De geselecteerde pagina opent. Het gekozen item blijft geselecteerd in de lijst.
Bovenaan de pagina van een specifiek gegevenselement staat de naam van het gekozen item en daaronder de inhoudsopgave van de pagina. Om direct naar een bepaalde paragraaf te gaan, klik op de paragraafnaam en spring automatisch naar de informatie.

Inhoud pagina’s gegevenselementen:
  1. Identificatie gegevenselement
  2. Codering
  3. Gebruikt in standaarden